latinica  ћирилица
25/05/2019 |  18:42 | Аутор: СРНА

Промовисани дипломци поводом 14 година рада НУБЛ-а

Ректор Независног универзитета Бањалука Зоран Калинић позвао је младе да остану у Републици Српској и да са знањем које стекну на овом и другим универзитетима граде Српску.
НУБЛ - Фото: РТРС
НУБЛФото: РТРС

Поводом Дана Независног универзитета, Калинић је рекао да је за 14 година постојања на овом универзитету дипломирало око 3.200 студената и докторирало њих 26.

"Имамо доста планова. Правићемо студијске програме који ће препознавати нове профиле образовања и занимања", рекао је Калинић и додао да им је у плану и развој докторских студија на Факултету за политичке науке.

Он је истакао да овај универзитет остварује основне циљеве оснивања, а то је да гради нови кадар за нови живот у Српској, као и да има добру сарадњу са свјетским универзитетима.

Под кровом Независног универзитета Бањалука налази се седам факултета - Економски факултет, Факултет за политичке науке, Педагошки факултет, Факултет за информатику, Факултет за екологију, Факултет лијепих умјетности и Факултет за безбједност и заштиту.

Студенти могу да одаберу један од 17 студијских програма на којима ће њихово школовање трајати три, четири или пет година, зависно од циклуса на који се уписују и броја кредита који су предвиђени за студијске програме.

Сви факултети изводе наставу на првом и другом циклусу студија, а од ове године Економски факултет уписује прву генерацију студената на докторским студијама из области Пословне економије.

На Независном универзитету наставу изводи 87 професора.

Поводом Дана Независног универзитета данас је одржана свечана промоција и додјела диплома свршеним студентима Независног универзитета Бањалука.