latinica  ћирилица
26/05/2019 |  10:55 ⇒ 19:40 | Аутор: СРНА

Ковачевић: Приоритет - формирање Савјета министара

СНСД неће допустити да било која институција доноси било коју врсту одлука док не буде формиран Савјет министара, односно док не буду имплементирани изборни резултати, што је приоритет број један, рекао је Срни портпарол СНСД-а Радован Ковачевић.
Радован Ковачевић - Фото: РТРС
Радован КовачевићФото: РТРС

- Дакле, неће доћи до тога да се формирају комисије и да почне са радом Представнички, као и Дом народа парламента БиХ, неће бити изабрана делегација у Савјет Европе, неће бити ништа од тога урађено. За све то постоји само један кривац, а то је СДА - рекао је Ковачевић.

Он каже да су СНСД и лидер странке Милорад Додик спремни за разговоре.

- Што се нас тиче, можемо сјести кад год и можемо да ријешимо све проблеме који су сада већ нагомилани. Али да будем крајње искрен, не пада нам напамет више да говоримо било шта о тој теми с обзиром на то да је очигледно да имамо посла са јако неодговорним и неозбиљним људима - каже Ковачевић.

Он истиче да је крајње вријеме да се имплементирају изборни резултати.

- Каснимо већ превише, шаљемо јако неозбиљну и лошу поруку свима - првенствено грађанима који су нас бирали, а затим и ЕУ која је рекла да је главни услов за добијање мишљења о кандидатском статусу то да се формира власт - рекао је Ковачевић.

Он пита како било ко може гледати на неку земљу у којој нису у стању чак ни да формирају власт.