latinica  ћирилица
27/05/2019 |  10:35 ⇒ 10:42 | Аутор: novosti.rs

Де Роси се опростио од Роме (ФОТО/ВИДЕО)

Пред више од 62.000 навијача на Олимпику је капитен Роме одиграо последњи меч у дресу "вучице".
Де Роси (@ASRomaEN) - Фото: Тwitter
Де Роси (@ASRomaEN)Фото: Тwitter

Рим је поново био у сузама. Претходни пут када се то десило од играчке каријере се опраштао Франческо Тоти. А, у недјељу вече се још један "глатијатор" опростио од навијача у италијанској престоници - Данијеле Де Роси.

Послије 18 сезона вјерности "вучици", 615 одиграних утакмица у дресу Роме је по посљедњи пут био на "Олимпику" као играч тог клуба. Више од 62.000 навијача је било на трибинама, многи су плакали, али овације и скандирање имена капитена није изостало.

Од њега се на терену опростио и легендарни Тоти, који, као ни Де Роси, није успјевао да сакрије емоције. Резултат је био у другом плану, мада је Рома успјела да савлада Парму (2:1). Додуше, ни са тим тријумфом нису успјели да обезбиједе Лигу шампиона, већ ће играти у квалификацијама за Лигу Европе.

Подсјећања ради, управа Роме је понудила Де Росију директорску позицију, али не жели да заврши играчку каријеру још увијек. Он ће у јулу напунити 36 година и за његове услуге су заинтересовани клубови из Америке, Кине, Саудијске Арабије...