latinica  ћирилица
27/05/2019 |  14:38 ⇒ 17:38 | Аутор: РТРС

РГ: Ђоковић рутински до прва два сета против Хуркача (ТЕКСТУАЛНИ ПРЕНОС)

Најбољи тенисер свијета Новак Ђоковић у походу на свој други трофеј у Паризу креће од мало познатог Пољака Хуберта Хуркача. Текстулани пренос меча можете пратити и на нашем порталу.
Хуркач и Ђоковић (фото: indiatimes.com) -
Хуркач и Ђоковић (фото: indiatimes.com)

Новак Ђоковић (2) 6 6 5 

Хуберт Хуркач (0) 4 2  2

Још два експресна гема Ђоковића, и по свему судећи крај је веома близу. Одлична партија на старту Роланд гароса за свјетског броја један, све је функционисало као у бајци. 

Хуркач задржава свој сервис, чини се да је Ђоковић фокусиран на свој сервис, да што прије заврши меч. 

Иста мета, исто одстојање! Новак не попушта, брзо долази до 3:1. 

Узима и Хуркач коначно свој гем. Смањује водство Ђоковића на 2:1 у трећем сету. 

Поново одличан гем и водство Новака 2:0. Све ближи крај....

Одмах брејк на старту трећег сета! Новак сада има све у својим рукама, два сета и брејк предности за, чини се, сигуран пласман у наредну рунду. 

Лаган сервис гем за 2:0 у сетовима! Све полази од руке српском асу, који је веома близу пласмана у друго кола. Рекли би много ништа, што није очекивано, навикао нас је Ноле на много тога.....

Поново брејк, Новак враћа предност два брејка и сервираће за сет! И Пољак је ужасно лош гем завршио дуплом сервис грешком, баш као и Новак у претходном гему. 

Први изгубљен сервис у мечу за Ђоковића. Лош сервис гем, зачињен и дуплом сервис грешком отишао је на страну Пољака, који враћа један брејк, али нема панике, предност је још увијек на страни Новака. 

Као да нема краја Новаковој серији! Четврти гем у низу, два брејка предности, послије 14 минута игре у другом сету, по свему судећи преломио га је у своју корист. 

Наставља свјетски број један у истом ритму. Лагано долази до трећег гема у низу. Разлика у квалитету је огромна, само је питање колико ће Новак "гристи". 

Ево брејка! Предосјетили смо, Новак је изузетно мотивисан, дошао је до три везане брејк лопте, користи другу, и поново враћа предност на своју страну, сада је 2:1. 

Узвраћа и Новак! Без изгубљеног поена изједначава у другом сету. Можда сада слиједи напад на брејк....

Почетни гем другог сета трајао је само 60 секунди! Одлично је сервирао Хуркач и долази до првог водства у мечу. 

Пала је и прва просидба на терену Филип Шатрије! Погледајте у видео прилогу шта се дешава на трибинама, док Ноле крчи пут ка надамо се новом трофеју.

Узвраћа Ђоковић, експресно долази до гема и првог сета за 36 минута игре. Добар почетак српског аса. 

Брз је и Хуркач, који осваја гем без изгубљног поена, али сада сервира Ђоковић за водство.....

Није то омело Ђоковића, који одлично сервира, и уз само један изгубљен поен долази само на гем до првог сета. 

Штета! Осваја гем Хуркач, али Новак је пропустио двије брејк лопте, прије свега сјајним сервисима Пољак се спасио, барем привремено....

Наставља српски ас у истом ритму, лако долази до свог четвртог гема, сада је 4:2, да ли је вријеме за још један брејк, и крја приче у првом сету? 

Долази и Хуркач до даха, захваљујући прије свегљ одличним сервисима, долази до дригог гема, сада је 3:2. 

 Још један сигуран гем Ђоковића, велика разноврсност у игри, лијепи изласци на мрежу, винери, све је то оно што краси Нолета на старту меча. 

 Долази Хуркач до првог гема! Ипак, Ђоковић је и у овом гему пријетио, дошао до 40:30, ипак одличан сервис Пољака и смањење водства броја један. 

Одлична игра Српског тенисера, лагано добијен гем за водство од 2:0. Ђоковић већ на почетку меча младом Пољаку даје до знања да се зна старији и бољи....

Перфектан почетак Новака! Одмах брејк на старту, искористио је Ноле прву од двије брејк прилике и сјајно започео меч, за сигурност и почетно водство. 

Ђоковић и његов ривал изашли су на терен, слиједи загријевање, па старт другог грен слема турнира сезоне за српског аса. 

----------------------------------------------------------------------------------------

Ђоковић ће на терен добро познатог терена "Филип Шатрије" изаћи, чини се никада мотивисанији, да покуша да по други пут дође до "Ноле слема", односно да држи сва четири Грен слема у својим рукама, али не у истој сезони.

Хуркач је тренутно 44. играч свijета, а ове сезоне има половичан учинак на турнирима – 11:11. Нема ниједну титулу у каријери.

Иако трофеј брани Рафаел Надал, игре Ђоковића у Мадриду и Риму буде наду, да је послије великог славља у Булоњској шуми 2016. године, дошао ред да по други пут подигне престижни трофеј. И на тај начин би се одвојио од великих ривала Рафаела Надала и Роџера Федерера, јер би у својим витринама имао сва четири грен слем турнира, али најмање по два пута.

За сада Федерер има 20 најпрестижнијих пехара, Надал 17, док је Ђоковић на 15, али са великом жељом да већ за двије недјеље та бројка привремено стане на 16.