latinica  ћирилица
27/05/2019 |  15:58 | Аутор: СРНА

Од почетка године заплијењено више од тоне дроге

Полицијски службеници заплијенили су на подручју Црне Горе од почетка године више од тоне дроге, док су у истом периоду лани заплијењене 3,3 тоне, саопштено је из црногорске Управе полиције.
Полиција Црне Горе (Фото: Управа полиције) -
Полиција Црне Горе (Фото: Управа полиције)

- Полиција ће и даље спроводити појачане активности на откривању, спрјечавању и сузбијању продаје и кријумчарења дроге, са посебним акцентом на сузбијање такозване уличне продаје - наводи се у саопштењу.

Подгоричка полиција одузела је данас 8.335 евра за које се сумња да су стечена продајом хероина и марихуане, те нож, пиштољ, муницију, средства комуникације и надзора, као и возила и предмете за мјерење дроге.

Службеници Центра безбједности Подгорица су претресима на три локације у којима живе или бораве безбједносно интересантна лица чији су иницијали А.Ђ. /52/, С.К. /19/ и Ж.Ј. /30/ из Подгорице пронашли и одузели наведени новац, дрогу, аутомобиле.

У саопштењу се наводи да је 16 паковања хероина, за које се сумња да су били спремни за продају, тежине око 12 грама, полицијски службеници Центра безбједности Подгорица открили претресом возила којима је управљао Д.Ђ. /40/ из Србије.

Од Д.Ђ. је привремено одузето наведено возило као и мобилни телефон, а он је лишен слободе.

Претресом стана који користи М.Б. /27/ из Подгорице полиција је пронашла и одузела теглу у којој се налазило 42,8 грама марихуане, за коју се такође сумња да је била намијењена продаји.

Полиција је контролисала и С.П. /18/ из Подгорице, који је одбацио кесу у којој се налазио 21,1 грам марихуане када је примијетио полицијске службенике.

Наведена дрога била је намијењена уличној продаји, те је државни тужилац наложио да С.П. буде лишен слободе. /