latinica  ћирилица
27/05/2019 |  21:01 ⇒ 21:12 | Аутор: СРНА

Вукосавље: У санацију централне школе уложено 34.000 КМ

У санацију објекта Основне школе "Алекса Шантић" у Вукосављу, чији су ученици и наставници данас обиљежили Дан школе, уложено је 34.000 КМ, од чега је кабинет предсједнице Републике Српске обезбиједио 20.000 КМ, а општина 14.000 КМ, рекао је Срни начелник Вукосавља Борислав Ракић.
Дан Основне школе "Алекса Шантић" у Вукосављу - Фото: СРНА
Дан Основне школе "Алекса Шантић" у ВукосављуФото: СРНА

- Приоритет у наредном периоду јесте проширење објекта централне школе, те реконструкција и проширење спортске дворане коју користе ученици ове и Средње школе `Никола Тесла`, као и становници Вукосавља - навео је Ракић.

Директор школе Весна Пашалић рекла је на свечаној академији да су ученици и наставници школе која носи име великог српског пјесника Алексе Шантића, између два празника остварили запажене резултате, како у образовању, тако и у владању и ваншколским активностима.

- Средствима општине Вукосавље и кабинета предсједника Републике Српске прошле године санирана је столарија у централној школи, што је, уз донације неколико организација и појединаца у школском намјештају и прибору, знатно побољшало услове рада у централној школи и двије подручне - навела је Пашалићева.

Она каже да је у овој школској години наставу похађало 287 ученика, од којих је 34 завршило девети разред. Школа има 52 запослених.

Пашалићева је додала да ће ове године у први разред бити уписано 25 дјеце, што је за шест мање него прошле године.

Прослави Дана школе присуствовали су представници Хуманитарне организације "Срцем за Модричу" који су руководству школе уручили видео-пројектор.

Потпредсједник ове хуманитарне организације Митар Кршић каже да је средства донирала "Оптима група" - партнер ове организације у пројекту "Стварамо здраве навике код дјеце".