latinica  ћирилица
29/05/2019 |  12:09 ⇒ 19:38 | Аутор: РТРС

Ратна застава БиХ на протестима испред зграде правосудних институција! (ФОТО/ВИДЕО)

Испред зграде правосудних институција БиХ, коју дијеле Високи судски и тужилачки савјет, Суд БиХ и Тужилаштво БиХ, окупили су се грађани, незадовољни, како кажу, актуелном ситуацијом у правосуђу. Окупљени су носили транспаренте, међу којима је и истакнута ратна застава БиХ.
Ратна застава Армије БиХ на скупу - Фото: РТРС
Ратна застава Армије БиХ на скупуФото: РТРС

Протест није званично био најављен, али су га осигуравале полицијске снаге. Организован је након посљедње афере наводног подмићивања, а у чији контекст се доводи предсједник ВСТС-а Милан Тегелтија.

Протест није спријечио одржавање сједнице ВСТС-а.

Ратна застава на протестима (Фото:D.S./klix.ba)

Како Инфосрпска пише, главни говорници на протесту били су Драшко Станивуковић, посланик ПДП- а у Народној скупштини Републике Српске, и Драган Мектић, министар безбједности у Савјету министара БиХ у техничком мандату.

Овај портал пише да је "Станивуковић на скуп дошао у пратњи грлатих "бораца" такозване Армије БиХ који су носили ратну заставу БиХ и скандирали младом бањалучком тајкуну /Станивуковићу/".

- Станивуковић је највеће овације "бораца" такозване Армије БиХ добио када је најавио да ће наставити своју борбу за правду - наводи Инфосрпска.

Наводи се и да су Мектићу скандирали да је "бошњачки херој" и да су узвикали "клањамо за те", а он се у говору заложио за будућност, говорећи да се народ налази у депресивном стању.

У тексту се констатује да о Мектићевој популарности међу Бошњацима најбоље говори твит Емира Суљагића, бившег министра културе Кантона Сарајево, те да је "Мектић својим дјеловањем у Министарству безбједности доказао да је већи Бошњак од Бошњака".