latinica  ћирилица
06/06/2019 |  20:57 | Аутор: Агенције

Сувласнику Голден Стејта забрана гледања финала (ВИДЕО)

Марк Стивенс, мањински власник Голден Стејт Вориорса неће моћи да прати утакмице финала НБА лиге у дворани, због физичког контакта са кошаркашем Торонта Кајлом Лауријем.
НБА - Фото: илустрација
НБАФото: илустрација

Током посљедње четвртине треће утакмице НБА финала између Голден Стејта и Торонта, Лаури се бацио у први ред публике како би спасао лопту која је ишла у аут.

Приликом тога, Лаури се сударио са два навијача домаће екипе.

Одмах поред сједио је мањински власник Голден Стејта, Марк Стивенс, који је ушао у вербални, а потом и физички сукоб са Лауријем, којег је одгурнуо.

Плејмејкер Торонта се одмах пожалио судијама на Стивенса, који је удаљен са меча, да би након сусрета Голден Стејт издао саопштење у којем се извињава на поступцима њиховог сувласника, који се неће наћи у публици до краја финала НБА лиге.

- Искрено се извињавамо Торонто репторсима и Кајлу Лаурију за несрећна недјела. Понашање господина Стивенса не рефлектује понашање наше организације. Нема мјеста за такву интеракцију навијача и играча на једној утакмици. Господин Стивенс се неће наћи у публици у преосталим мечевима НБА финала - саопштили су "ратници".

На понашање Марка Стивенса бурно је реаговао и Леброн Џејмс, који је на Инстаграму поручио да "таквом понашању нема мјеста у овој прелијепој игри".

- Он зна правила боље од неког обичног навијача који је купио мјеста поред терена и због тога нешто мора да се преузме што прије. Таквом понашању нема мјеста у овој прелијепој игри. Да је Лаури којим случајем узвратио физичким контактом, сви би полудјели и тражили суспензију играча. Ово су ствари које не смијемо и нећемо прећутати - између осталог саопштио је Џејмс.

Репторси су савладали Вориорсе у трећем мечу НБА финала са 123:109.