latinica  ћирилица
07/06/2019 |  14:17 ⇒ 14:20 | Аутор: РТРС

Пјешачка зона у центру Бањалуке и овог љета

Дио главне улице у центру града и овог љета биће викендом претворен у пјешачку зону.
Пјешачка зона Бањалука (Фото: mojkontakt.com) -
Пјешачка зона Бањалука (Фото: mojkontakt.com)

Како су навели из Одјељења за саобраћај и путеве, почетак је предвиђен за овај викенд, односно од 18 часова у суботу 8. јуна па до 5.00 часова у понедјељак 10. јуна.

У том периоду, Улица краља Петра I Карађорђевића ће на дијелу од хотела Босна до Улице Марије Бурсаћ бити затворена за све четвороточкаше, односно биће претворена у пјешачку зону у којој ће моћи слободно се крећу пјешаци и играју малишани.

Ово ће бити трећа година заредом како се практикује да у другој половини године око три мјесеца викендом дио Улице краља Петра I Карађорђевића буде забрањен за сва моторна возила.

-Тако промовишемо здрав начин живота, екологију и одрживи развој. И овог љета у новофомираној пјешачкој зони понудићемо додатни садржај, попут ролеријаде, бициклијаде, мини дјечијег голфа, породична такмичења и др. Уз ову активност, систем за изнајмљивање бицикала, пуњачима за електрична возила, изградњом теретана у природи и трим стаза, Бањалука се јасно опредјељује за промоцију здравог начина живота и развој немоторизованог саобраћаја – закључили су из ресoрног одјељења.

Прошле године, ова активност је почела у јуну и трајала је до септембра, а централна улица је била затворена за сва моторна возила од суботе од 18 часова до четири часа у понедјељак.

Извор: banjaluka.rs.ba