latinica  ћирилица
07/06/2019 |  15:29 | Аутор: СРНА

Тривић: До краја јуна формирати стручне тимове за реформу

Министарка просвјете и културе Републике Српске Наталија Тривић разговарала је данас са шефом Канцеларије мисије ОЕБС-а у Бањалуци Дмитријем Јорданидијем о унапређењу сарадње у образовању, те навела да је план Министарства да до краја јуна формира стручне тимове за реформу предшколског, основног и средњег образовања.
Састанак у Бањалуци - Фото: РТРС
Састанак у БањалуциФото: РТРС

Тривићева је на састанку у Бањалуци појаснила да ће стручни тимови радити на ревизији, а потом и развоју наставних планова и програма, саопштено је из ресорног министарства.

- Сматрам да у реформу образовања треба да буде укључена цјелокупна стручна јавност и да сви дају свој допринос, јер је развој образовног система од посебног значаја за Републику Српску - истакла је Тривићева.

Према њеним ријечима, паралелно са овим планиран је процес дигитализације наставних садржаја и дио уџбеника ће бити доступан ученицима у дигиталној форми, чиме ће бити смањена тежина ђачке торбе.

Представници ОЕБС-а упознали су Тривићеву о актуелном пројекту који окупља експерте из региона са задатком да дају оквир и смјернице за спровођење реформе наставних планова и програма у БиХ, што би било од помоћи у предстојећој реформи образовања у Републици Српској.

На састанку је истакнуто да ће резултати тестирања ученичких достигнућа, који се очекују 3. децембра, бити одређени показатељ нивоа знања ученика, али и смјерница у којем правцу треба да иду реформе у образовању.