latinica  ћирилица
07/06/2019 |  15:43 ⇒ 17:31 | Аутор: Независне

Мигрант убоден ножем у тучи код вртића у Бихаћу

У самом центру Бихаћа, непосредно код зграде дјечијег вртића, данас се око 13 сати догодила туча у којој је судјеловало више миграната и том приликом је један од њих убоден ножем.
Туча миграната - Фото: илустрација
Туча мигранатаФото: илустрација

На лице мјеста су врло брзо стигли припадници полиције и хитна помоћ, те је повријеђеном мигранту указана помоћ, након чега је превезен у Кантоналну болницу у Бихаћу. Према незваничним информацијама убоден је ножем у стомак и хоспитализиран у овој здравственој установи.

Очевици кажу како је у инциденту судјеловало десетак миграната, те да су били наоружани летвама и металним шипкама. На срећу, у тренутку када је избио инцидент, у кругу дјечијег вртића није било малишана који у то вријеме обично проводе вријеме у игри на отвореном.

Према ријечима портпарола МУП-а УСК, Але Шиљдедића, још се утврђују околности овог догађаја и у току је потрага за учесницима инцидента.

Шиљдедић истиче како су овакви догађаји на подручју Бихаћа, али и Велике Кладуше, средина у којима бораве мигранти, постале свакодневница.

- Тренутно имамо ситуацију да је број миграната значајно већи од смјештајних капацитета којима располажемо. Многи од њих спавају на отвореном или у неусловним смјештајима, немају приступ храни и очекивати је да долази до оваквих ствари. Полиција у границама властитих могућности покушава да држи ствари под контролом - казао је Шиљдедић.

Министар унутрашњих послова УСК, Нермин Кљајић, изјавио је да Влада УСК у овоме тренутку озбиљно разматра увођење ванредног стања на подручју кантона.

Он каже да према садашњим процјенама, у Бихаћу и Великој Кладуши борави више од 6.000 миграната.

- Ми дефинитивно не можемо примити више од 3.200 миграната и посматраћемо ову ситуацију у наредном периоду. Не бјежимо од могућности проглашења и ванредног стања и да затворимо прилив миграната на подручје УСК ако се ове институције које су надлежне за рјешавање питања миграција не уозбиље и не схвате нас озбиљно. Ми се са овом ситуацијом не можемо носити. Једна од мјера јесте да ћемо прогласити ванредно стање и затворити границе у подручју Унско-санског кантона, тако да мигранти више неће моћи долазити на наше подручје - каже Кљајић.