latinica  ћирилица
07/06/2019 |  17:56 ⇒ 18:01 | Аутор: СРНА

Подгорица: Одузето 85.000 евра, оружје, дрога и банковне картице

Полиција је у претресу станова на осам локација у Подгорици које користе безбједносно интересантна лица одузела 85.000 евра, дрогу, оружје, муницију и банковне картице, саопштено је из Управе полиције Црне Горе.
Заплијењена роба (Фото: Управа полиције Црне Горе) - Фото: Novosti.rs
Заплијењена роба (Фото: Управа полиције Црне Горе)Фото: Novosti.rs

Службеници Одјељења криминалистичке полиције Центра безбједности Подгорица одузели су 11 средстава комуникације са техничким уређајима високе заштите, шест пушака, пиштољ "застава М57", четири оптичка нишана и већу количину муниције различитог калибра.

Против лица чији су иницијали Р.К. /50/ полиција је надлежном тужиоцу поднијела кривичну пријаву због сумње да је починило кривично дјело недозвољено држање оружја и експлозивних материја, док је против А.Ш. поднесена прекршајна пријава.

Службеници Одјељења безбједности Цетиње су претресли стан и друге просторије на три локације у овом мјесту које користи лице Н.Б. /62/ и одузели пиштољ "црвена застава" и 16 комада муниције.

О свему је обавијештен надлежни државни тужилац.

Службеници Центра безбједности Бијело Поље ухапсили су лице чији су иницијали Н.Ш. /30/ из овог мјеста код кога су пронашли пиштољ калибра 7,65 милиметара и три метка у оквиру.

Надлежни државни тужилац наложио је привођење овог лица због сумње да је починило кривично дјело недозвољено држање оружја и експлозивних материја.