latinica  ћирилица
08/06/2019 |  08:48 | Аутор: Б92

Торонто на корак од титуле

Торонто Репторси на прагу су побједе у великом финалу НБА лиге и освајања шампионског прстена.
Торонто-Голден Стејт (Фото:www.swaggermagazine.com) -
Торонто-Голден Стејт (Фото:www.swaggermagazine.com)

Репторси су дошли до вођства од 3-1 у серији финала лиге побједом на гостовању против Голден Стејт Вориорса резултатом 105:92.

Овом побједом екипа из Канаде је направила други "брејк" заредом и дошла на корак од скидања круне актуелном прваку свијета, први пут у историји ове франшизе.

Голден Стејт је добро почео меч и током прве дионице имао и двоцифрену предност. Они су одржавали резултатски плус, а на полувремену су гости успјели благо да умање заостатак (46:42).

У трећој четвртини виђен је потпуни потоп Вориорса - Репторси су у тих 12 минута игре били бољи са 37:21.

Гости су са +12 ушли у посљедњи дио игре и тек у уласку у посљедњих пар минута испустили двоцифрену преедност. Вориорси су смањили на -8, али је услиједила серија Торонта од 6:0 за потврду побједе.

Вориорси су били јачи за Клеја Томпсона у овом мечу, који је пропустио претходни, али и даље без Кевина Дурента.

Управо је Томпсон био најефикаснији са 28 поена, а пратио га је Стеф Кари са једним мање. Дрејмонд Грин је био близу трипл-дабла са десет поена, девет скокова и 12 асистенција.

Значајно су подбацили Андре Игуадала, који је за 38 минута постигао три поена, и Демаркус Казинс, који је за 15 минута постигао шест поена и имао четири скока.

Репторсе је предводио незаустављиви Кавај Ленард са 36 поена и 12 скокова, остваривши 14. партију са 30+ поена у овогодишњем плеј-офу.

Серж Ибака је имао 20, Паскал Сијакам 19, а Кајл Лаури десет поена (3/12 из игре) и седам асистенција.

Серија се сада сели у Канаду, гдје ће Репторси дочекати Вориорсе у уторак.

Екипе које губе 3-1 у финалу НБА лиге су само једном из 34 покушаја успјеле да преокрену и дођу до титуле (Кливленд против Голден Стејта 2016. године).