latinica  ћирилица
08/06/2019 |  09:13 ⇒ 12:03 | Аутор: РТРС

Ђоковић и Тим на терену од 12 часова (УЖИВО на РТРС)

Полуфинални меч Ролан Гароса између првог тенисера свијета Новака Ђоковића и Аустријанца Доминика Тима требало би да буде настављен данас у подне. Пренос меча пратите на РТРС.
Ролан Гарос - Фото: илустрација
Ролан ГаросФото: илустрација

Меч је прекинут у петак предвече због невремена и најаве кише, при резултату 1-1 у сетовима и вођству Тима од 3:1 у трећем дијелу игре.

Побједника овог меча сутра у финалу чека Шпанац Рафаел Надала, који је јуче био бољи од Швајцарца Роџера Федерера у три сета.

Дуел Новака и Тима обиљежио је јак вјетар и повремена киша. Такви услови на крају су постали превелики проблем организаторима и играчима, па је донесена одлука да се меч помјери за данас.

Репортерка Еуроспорта Барбара Шет првобитно је неодговорно пренијела информацију да је Новак Ђоковић напустио комплекс Ролан Гароса прије него што су организатори донијели одлуку да одложе дуел, а директор турнира Ги Форже је недуго затим то и званично демантовао.

Новаков изгубљен први сет у полуфиналу први је такав вид неуспјеха на цијелом турниру. У међусобним сусретима српски тенисер има предност од 6-2.

Уколико Ђоковић тријумфује у Паризу, по други пут ће бити истовремени власник сва четири Гренд слема на Туру и освојити такозвани "Ђокер слем".

Ролан Гарос се игра за укупни наградни фонд од 42,661 милиона евра.