latinica  ћирилица
08/06/2019 |  13:11 ⇒ 13:22 | Аутор: СРНА

Сеул ће задржати уздржан став о питању КиМ

Јужнокорејска министарка иностраних послова Ганг Гјонг-хва потврдила је данас на састанку са шефом српске дипломатије Ивицом Дачићем да ће Јужна Кореја задржати уздржан став о питању Косова и Метохије, пружајући пуну подршку дијалогу Београда и Приштине.
Ганг Гјонг са Ивицом Дачићем - Фото: РТРС
Ганг Гјонг са Ивицом ДачићемФото: РТРС

Ганг Гјонг-хва је упознала српску страну са актуелном ситуацијом на Корејском полуострву, уз захвалност на досадашњем постављању Србије, која је и путем званичних саопштења пружила подршку процесу мирног рјешавања овог питања, саопштено је из Министарства спољних послова Србије.

Ганг Гјонг-хва, која борави у радној посјети Србији, посебно је изразила захвалност народа Јужне Кореје због активности које надлежни органи Србије предузимају у потрази за настрадалима у несрећи у Будимпешти 29. маја, те је замолила за даље континуиране напоре српске стране.

Дачић је информисао Ганг Гјонг-хва о актуелној ситуацији на Косову и Метохији и пренио очекивање да ће Република Кореја наставити да се поставља умјерено и уздржано, до постизања обострано прихватљивог рјешења путем дијалога између Београда и Приштине.

Изражена је пуна спремност Србије за наставак позитивног тренда у развоју билатералних односа у свим областима, посебно економским, уз интерес за све веће присуство корејских компанија у Србији.