latinica  ћирилица
08/06/2019 |  20:29 | Аутор: СРНА

Одбијање Приштине да укине таксе - пораз политике ЕУ

Министар унутрашњих послова Србије Небојша Стефановић изјавио је да је одбијање Приштине да укине таксе на српску робу пораз политике Европске уније.
Небојша Стефановић - Фото: ТАНЈУГ
Небојша СтефановићФото: ТАНЈУГ

Он је рекао да ЕУ, или не схвата да таква врста губљења кредибилтета штети њој самој, или се, у ствари, неке земље представљају као да врше притисак на Приштину да укине таксе, а заправо јој поручују да не мора то да учини.

- ЕУ се поставила као гарант Бриселског споразума, али немогућност имплементације и јасна и недвосмислена порука приштинског руководства које каже `не пада нам на памет` да прихватимо Бриселски споразум, све што смо тамо потписали, све што смо обећали, све што је гарантовано, сад смо се предомислили, од тога нема ништа, пораз је ЕУ - рекао је Стефановић за ТВ "Пинк".

Поводом данашњег телефонског разговора предсједника Србије Александра Вучића са њемачким канцеларом Ангелом Меркел о дијалогу Београда и Приштине, Стефановић је рекао да Вучић води добру и стабилну политику која показује да се бори за Србе и да Србија нешто добије на Космету.

- Имате континуиране покушаје да се кроз разговоре обезбеди стабилност која је веома важна, не само за нашу земљу, већ и за регион, да се обезбеди мир и више нових инвеститора. Све је то предуслов да би инвеститори дошли - рекао је Стефановић.

Он је додао да се Вучић налази у ситуацији у којој би му било лакше да води другачију политику, политику која би се допадала свима, али која не би донијела неке резултате, мада би њему лично донела политичке поене.