latinica  ћирилица
09/06/2019 |  13:01 | Аутор: СРНА

Митрополит Амфилохије: Ђукановић атеиста који ствара цркву

Његово високопреосвештенство митрополит црногорско-приморски Амфилохији рекао је да је запањен изјавом црногорског предсједника Мила Ђукановића да ће "радити на обнови црногорске аутокефалне цркве", те оцијенио да је то први пут у историји да "атеиста ствара цркву".
Митрополит црногорско-приморски Амфилохије - Фото: СРНА
Митрополит црногорско-приморски АмфилохијеФото: СРНА

- Ја сам био запањен овим што сам чуо од предсједника Црне Горе, човјека који је насљедник комунистичке власти и који се јавно декларише као атеиста - рекао је митрополит Амфилохије за Радио-телевизију Србије.

Према његовим ријечима, Ђукановић приговара како неће да се црква мијеша у политику, а покушава да буде глава цркве, да ствара своју цркву.

- То је први пут у историји да атеиста ствара цркву - рекао је митрополит Амфилохије.

Црногорски предсједник Мило Ђукановић оптужио је Српску православну цркву да покушава да чува инфраструктуру Велике Србије у Црној Гори и поручио да ће радити на обнови црногорске аутокефалне цркве, свидјело се то некоме или не.

Он је навео како неће дозволити да савремена Црна Гора живи под, како је рекао, диктатом једне вјерске организације која представља реликт прошлости, јер не може да схвати да је то вријеме одавно прошло.