latinica  ћирилица
10/06/2019 |  08:06 ⇒ 14:46 | Аутор: СРНА

Савјет министара о званичном времену у БиХ

Савјет министара у техничком мандату разматраће данас информације о стању у области миграција у БиХ у вези са повећаним приливом миграната, те о активностима које се предузимају на пројекту изградње ауто-пута/брзог пута Сарајево-Београд.
Савјет министара БиХ - Фото: РТРС
Савјет министара БиХФото: РТРС

Пред министрима ће се, на приједлог Министарства комуникација и транспорта у Савјету министара наћи и извјештај о активностима на реализацији Споразума између Савјета министара и Владе Хрватске о изградњи међудржавног моста преко ријеке Саве код Свилаја и прикључних граничних дионица ауто-пута на Коридору "Пет це" за 2018. годину, саопштено је на сајту Савјета министара.

На предложеном дневном реду је и нацрт основа за вођење преговора ради закључивања додатног протокола седам о рјешавању спорова Споразума о измјени и приступању Централноевропском споразуму о слободној трговини /ЦЕФТА 2006/ чији је предлагач Министарство спољне трговине и економских односа у Савјету министара, те Нацрт закона о званичном времену у БиХ, чији је предлагач Институт за мјеритељство БиХ.

На приједлог Министарства за људска права и избјеглице у Савјету министара, на сједници би требало да буде разматран и Нацрт протокола о сарадњи у тражењу несталих лица између Савјета министара БиХ и Владе Црне Горе, а на приједлог Канцеларије координатора за реформу јавне управе Нацрт меморандума о сарадњи између Канцеларије координатора за реформу јавне управе и Националне академије за јавну управу Србије.

На сједници би требало да буде разматран и приједлог одлуке о одобравању средстава текуће буџетске резерве буџета институција БиХ и међународних обавеза БиХ Министарству комуникација и промета БиХ и приједлог одлуке о утврђивању висине основице за обрачун плата у дипломатско-конзуларним представништвима БиХ 2019. године.

На приједлог Министарства за људска права и избјеглице на сједници би требало да се разматра и информација у вези са представком - обраћањем Одбору за људска права УН у случају Ахмеда Алтамирова.

Министри ће бити упознати и о информацији о примјени тарифних квота царинске тарифе за 2018. годину, и информацији о повлачењу Велике Британије из ЕУ и могуће импликације у трговинским односима БиХ и Велике Британије.

Сједница ће бити одржана у згради заједничких институција у Сарајеву са почетком у 13.30 часова.