latinica  ћирилица
10/06/2019 |  11:52 | Аутор: sputniknews.com

"Дијамантски лопови" ухапшени у Русији

Истражни комитет Русије ухапсио је радницу највец́е компаније за производњу дијаманата "Алроса" и њене сараднике због крађе више од 500 дијаманата у вриједности од милион долара.
Плави дијамант (Фото: Shenki/Depositphotos) -
Плави дијамант (Фото: Shenki/Depositphotos)

Према верзији истраге, група је дуго времена крала дијаманте у компанији "Алроса". Групу чине три особе: службеница "Алросе" Јелена Кануникова која је крала камење, посредник Владимир Табидзе и Владимир Гордински који је продавао украдено.

- Приликом новог покушаја крађе још једне партије дијаманата, чија је вриједност већа од 22 милиона рубаља, учесници криминалне групе су 6. јуна били ухапшени на дјелу - саопштила је званична представница Истражног комитета Светлана Петренко.

Како су саопштили у ФСБ, у кућама ухапшених је било пронађено складиште драгоцјеног камења: "Одузето је око 500 необрађених природних дијаманата, укупне тежине веће од 2.000 карата и 11 брилијаната у вриједности од три милиона долара."

Било је пронађено више од два милиона долара и 500 хиљада евра, као и накит познатих свјетских брендова, укључујући 50 сатова са дијамантима.