latinica  ћирилица
10/06/2019 |  14:32 ⇒ 16:56 | Аутор: РТРС

Званичници упутили телеграме саучешћа поводом смрти Ковачевића

Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић упутила је телеграм саучешћа породици преминулог предсједника Скупштине Савеза логораша Републике Српске Спасоја Ковачевића и Савезу логораша Републике Српске.
Палата предсједника Републике Српске - Фото: РТРС
Палата предсједника Републике СрпскеФото: РТРС

- Спасоје Ковачевић остаће упамћен као искрени родољуб и велики борац за доказивање потпуне истине о страдању Срба у протеклом рату и остваривање права логораша. Његов одлазак је ненадокнадив губитак за породицу, пријатеље, сараднике али и за цијелу заједницу - навела је Цвијановићева у телеграму.

Предсједница Српске је навела да је са жаљењем спримила тужну вијест о смрти Ковачевића.

- У име грађана Републике Српске и своје име упућујем вам изразе искреног саучешћа и дубоког саосјећања - наводи се у телеграму саучешћа.

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић упутио је телеграм саучешћа поводом смрти предсједника Скупштине Савеза логораша Републике Српске Спасоја Ковачевића и истакао да ће Ковачевић остати упамћен као бескомпромисан борац за откривање истине о страдању српског народа у протеклом рату, као и за остваривање права логораша.

- С тугом и жаљењем сам примио вијест о смрти Ковачевића. Његов одлазак је ненадокнадив губитак за породицу, али и за Републику Српску, за чије се очување истински борио - наведено је у телеграму.

Вишковић је телеграм саучешћа упутио породици Спасоја Ковачевића и Савезу логораша Републике Српске у име Владе Републике Српске и своје име.

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик упутио је данас телеграм саучешћа породици преминулог предсједника Скупштине Савеза логораша Српске Спасоја Ковачевића и Савезу логораша, истичући да је преминуо један од великих родољуба, велики борац и човјек.

- Са жаљењем и тугом сам примио вијест о смрти Спасоја Ковачевића. Његова смрт је велики губитак не само за његову породицу, већ и за Савез логораша и цијелу Републику Српску - истакао је Додик у телеграму саучешћа.

Додик је упутио изразе саучешћа и дубоког саосјећања са болом породице Ковачевића, саопштено је из кабинета српског члана Предсједништва БиХ.