latinica  ћирилица
10/06/2019 |  17:10 | Аутор: СРНА

Ђокић-Скенлан: Српска треба да искористи потенцијале

Министар енергетике и рударства Републике Српске Петар Ђокић и супервизор за дистрикт Брчко Мајкл Скенлан истакли су данас да Република Српска треба да искористи богате потенцијале и шансе којима располаже и да се једино вођењем конструктивних политика може доћи до правих рјешења.
Састанак у Бањалуци - Фото: РТРС
Састанак у БањалуциФото: РТРС

Током састанка је разговарано о актуелној економској ситуацији, о начинима унапређења пословног амбијента и привлачењу страних инвестиција, саопштено је из Министарства енергетике и рударства Српске.

Они су истакли важност привлачења страних инвестиција и стављања свих расположивих ресурса и капацитета у функцију будућег развоја и просперитета.

Ђокић је нагласио да се питање економског развоја не може одвојити од промоције потенцијала и искориштавања свих развојних шанси којим земља располаже, што подразумијева добро промишљен и дугорочан план.

Скенлан је захвалио Ђокићу за активно ангажовање и напор који чини на унапређењу пословног амбијента како у Републици Српској, тако и у дистрикту.

Осврћући се на питање развоја дистрикта Брчко, Скенлан је истакао да су предуслови за даљи развој повољна пословна клима, предвидивост и сигурност у пословању, добра и транспарентна управа, брзе инфраструктурне промјене, као и проналажење дугорочног рјешења за снабдијевање електричном енергијом.

Састанку одржаном у кабинету министра енергетике и рударства Републике Српске присуствовале су и замјеник високог представника и шеф ОХР-а у Бањалуци амбасадор Маријана Берец и економски савјетник Амела Крехо.