latinica  ћирилица
11/06/2019 |  09:32 ⇒ 09:45 | Аутор: СРНА

Пронађена четири тијела у извученом броду (ФОТО)

Специјални тимови пронашли су данас четири тијела током извлачења олупине брода који је прије двије седмице потонуо на Дунаву у Будимпешти са групом туриста из Јужне Кореје, изјавили су званичници.
Извлачење брода - Фото: AP
Извлачење бродаФото: AP

Брод "Мермејд" потонуо је за само неколико секунди 29. маја након што га је са задње стране ударио већи крузер док су оба пловила била испод моста по јакој киши.

Ово је највећа несрећа на највећој европској ријеци у посљедњих пола вијека. Погинуло је 26 туриста и два мађарска члана посаде. Још нису пронађена тијела четири особе.

Извлачење брода (фото: szeretlekmagyarorszag.hu)

Једно тијело пронађено је када је капетанова кабина изашла на површину, рекао је портпарол мађарских специјалних снага, које координишу акцију извлачења олупине.

Државна агенција МТИ пренијела је да су рониоци данас пронашли четири жртве. Спасиоци су салутирали у знак поштовања док су тијела уклањана.

Извлачење брода

Капетан крузера "Викинг Сигин", идентификован као Ц. Јури /64/ из Одесе у Украјини, налази се у притвору у својству осумњиченог. Његови адвокати кажу да је капетан дубоко потресен, али да није направио никаву грешку.

Сумња се да је капетан одговоран за немар у ријечном саобраћају који је резултовао великим жртвама, саопштила је полиција.