latinica  ћирилица
11/06/2019 |  11:14 ⇒ 12:34 | Аутор: РТРС

Све више саобраћајних незгода у Семберији

У овој години на подручују које покрива Полицијска управа Бијељина догодило се 527 саобраћајних несрећа у којима је погинула једна особа, 24 особе задобиле су тешке, 102 особе лакше тјелесне повреде, док је у осталим причињена значајна материјална штета.

Статистика показује да су најчешћи узроци саобраћајних незгода неприлагођена брзина вожње, вожња у алкохолисаном стању, али и неадекватна саобраћајна инфраструктура.

Број саобраћајних незгода се из године у годину повећава. Ипак охрабрује чињеница да појачана контрола учесника у саобраћају те репресивно-превентивне мјере дају резултате, тврде надлежни.

- Евидентирано је и из саобраћаја искључено 74 возача, од чега 68 због воћње под дјеством алкохола и шест због вожње под дејством опијата и психоактивних лијекова. Са акцентом на контролу возача двоточкаша, евиднетирано је и санкциосани 130 возача довоточкаша - каже Раденко Кнежевић, инспектор за саобраћај.

И грађане Бијељине брине што се на овом подручју догађа све више саобраћајних незгода.

Сматрају да би сви учесници у саобраћају, пјешаци, бициклисти и возачи, требало да буду опрезнији.

У Семберији је регистровано више од 40.000 моторних и више од 5.000 теретних возила и трактора.

Број путничких и моторних возила се се из године у годину повећава, а саобраћајна инфраструктура остаје иста.

Полицијска управа Бијељина уочене недостатке и мјере за њихово отклањање упућује Градској управи Бијељина како би се повећала безбједност свих учесника у саобраћају.