latinica  ћирилица
11/06/2019 |  12:24 ⇒ 12:36 | Аутор: Агенције

Мамић: Не желим бити изручен Хрватској

Здравко Мамић, савјетник загребачког ФК Динамо, на рочишту о изручењу Хрватској у Суду БиХ у Сарајеву, изјавио је да жели да остане у БиХ.
Здравко Мамић - Фото: dnevni avaz
Здравко МамићФото: dnevni avaz

- У Хрватској немам правичан поступак и волио бих да се он пренесе овдје - изјаснио се Мамић.

Иначе, у Суду БиХ данас је одлучивано о томе да ли ће Мамић бити притворен по расписаној међународној потјерници Жупанијског суда у Осијеку. Његова одбрана сматра да зато нема никакав разлог.

Мамићев адвокат Здравко Раић навео је да Мамић већ годину живи у Међугорју и да се редовно одазивао на сва рочишта, као и да није ријеч о анонимној особи.

- Да је желио нешто да уради, он би то учинио досад. У садашњим околностима није остављена могућност да он има праведно суђење у Хрватској. Скоро 90 одсто кривичних дјела које се наводе у оптужници датирају прије потписаног споразума БиХ и Хрватске. Овдје треба бити јасно једно, а то је да Мамић из буџета никада није утајио ниједну куну. Ниједна околност не указује на чињеницу да ће Мамић негдје побјећи - рекао је Раић и предложио Суду БиХ да Мамићу одреди мјеру забране напуштања БиХ с личном картом или пасошем, као и да се јавља сваких седам до десет дана у најближу полицијску станицу.

Мамић је на питање да ли мисли побјећи кратко одговорио:

- Не пада ми напамет да напуштам БиХ. То је моја нада и будућност. Нема никаквих проблема да предам пасош - поручио је Мамић.