latinica  ћирилица
11/06/2019 |  13:00 ⇒ 14:07 | Аутор: РТРС

Арселор Митал да одустане од најављеног отпуштања радника

Министар енергетике и рударства Републике Српске Петар Ђокић, министарка финансија Зора Видовић и директор Пореске управе Горан Маричић разговарали су данас у Бањалуци са представницима Арселор Митала из Приједора и предсједником синдиката овог привредног друштва.
Састанак о Арселор Миталу - Фото: РТРС
Састанак о Арселор МиталуФото: РТРС

Састанку је присуствовао и директор Рудника жељезне руде Љубија, Станко Вујковић.

На састанку је било ријечи о текућим питањима везаним за пословање овог привредног друштва, а у циљу њиховог коначног рјешавања. Изражена је жеља и воља да се, кроз конструктиван дијалог, пронађу рјешење свих отворених питања.

Речено је да је Влада Републике Српске посветила максималну пажњу и уложила максималан напор како би убрзала рјешавање свих отворених питања и да је крајњи циљ осигурање рударских активности, производње и перспективе живота за људе, како у граду Приједору, тако и у цијелој Републици Српској, саопштено је из Министарства енергетике и рударства. 

Наглашено је да се све активности морају водити у складу са законима Републике Српске и на транспарентан и конкурентан начин.

Договорено је да ће Пореска управа, заједно са Арселор Миталом из Приједора, у најкраћем временском периоду, у складу са законским овлаштењима и у интересу и циљу убрзаног рјешавања отворених питања и проблема везаних за пословање овог привредног друштва, извршити анализу и примјену позитивних прописа Републике Српске који се односе на обрачун пореза.

Представници Владе изразили су очекивање да ће ова компанија повући најављену одлуку о отпуштању радника, која је веома штетна како за град Приједор, тако и за Републику Српску у цјелини.