latinica  ћирилица
11/06/2019 |  16:07 ⇒ 19:17 | Аутор: СРНА

Лукач о случају "Копрена": Зашто се Тужилаштво бави инспекторима, а не осумњиченима?

Министар унутрашњих послова Републике Српске Драган Лукач рекао је данас да је нејасно зашто се Окружно тужилаштво у Бањалуци у случају убиства Бојана Копрене у насељу Кола код Бањалуке 2014. године бави инспекторима Управе за организовани криминал МУП-а, а не осумњиченима за убиство.

- Овдје се ради о несвакидашњем догађају када је ријеч о односу тог тужилаштва. У овом случају имамо извршиоце, али и свједоке убиства и када смо их привели, Тужилаштво није хтјело да их прихвати, нити саслуша. Нажалост, иако имамо сва сазнања и доказе у овом случају да је Тужилаштво обуставило истрагу против осумњичених лица и окреће је, не знам због чега, на другу страну и оптужују наше инспекторе за изнуђивање исказа - рекао је Лукач новинарима у паузи сједнице Народне скупштине.

Према његовим ријечима, Тужилаштво тражи да МУП "построји" своје инспекторе да би их препознао човјек који се сумњичи за убиство Копрене.

- Ово је невјероватно, не знам шта се дешава у Тужилаштву и са људима који раде на том случају, јер смо од доказаног убиства дошли до тога да наши инспектори буду оптужени за посао који су радили приликом доказивања убиства - рекао је Лукач.