latinica  ћирилица
11/06/2019 |  16:47 ⇒ 18:46 | Аутор: СРНА

Обустављена истрага против Диљевића, под истрагом два инспектора

У Окружном јавном тужилаштву Бањалука потврдили су Срни да су донијели наредбу о обустављању истраге против Бањалучана Бошка и Богдана Диљевића која је вођена због убиства Бојана Копрене из Бањалуке.

Јучерашња наредба о обустављању истраге донесена је јер нема довољно доказа да су осумњичени починили кривично дјело. У поменутом кривичном предмету истрага се наставља против непознатих починилаца због кривичног дјела убиство, речено је Срни у Окружном јавном тужилаштву Бањалука.

На питање Срне због чега је тужилаштво одлучило да покрене истрагу против инспектора Управе за организовани криминал Министарства унутрашњих послова Републике Српске и да ли је тачно да је доставило позиве инспекторима за препознавање осумњичених, у Окружном јавном тужилаштву су истакли да је 28. јуна 2018. године донесена наредба о спровођењу истраге против два непозната полицијска службеника Управе за организовани криминал.

У Тужилаштву су навели да је наредба о спровођењу истраге донесена због кривичног дјела изнуђивање исказа од Бошка Диљевића.

На питање у вези са тврдњама МУП-а Српске изнесеним у притужби упућеној Високом судском и тужилачком савјету да су поступајући тужилац Татјана Нинковић и тадашњи замјеник окружног јавног тужиоца Зоран Булатовић одбили да прихвате ухапшене Бошка и Богдана Диљевића, те да су осумњичени за убиство пуштени на слободу упркос прикупљеним доказима, у Окружном јавном тужилаштву су истакли да је за давање тих информација надлежан ВСТС.

Министар унутрашњих послова Републике Српске Драган Лукач рекао је данас да је нејасно зашто се Окружно јавно тужилаштво у Бањалуци у случају убиства Копрене бави инспекторима Управе за организовани криминал МУП-а, а не осумњиченима за убиство.