latinica  ћирилица
11/06/2019 |  17:29 | Аутор: СРНА

Додатно унаприједити добре билатералне односе БиХ и Чешке

Чланови Предсједништва БиХ и министар иностраних послова Чешке Томаш Петричек оцијенили су данас у Сарајеву да је сарадња двије земље традиционално добра, без отворених питања, али да има простора за њено унапређење, посебно у економије, пољопривреди, трговинској и развојној сарадњи, те образовању и култури.
Чланови Предсједништва БиХ и Петричек - Фото: РТРС
Чланови Предсједништва БиХ и ПетричекФото: РТРС

Предсједавајући Предсједништва БиХ Милорад Додик и чланови Предсједништва Жељко Комшић и Шефик Џаферовић разговарали су са Томашом и о побољшању пословне сарадње, те о заједничким активностима на промовисању инвестиционих потенцијала БиХ путем организовања пословних сусрета.

Истакнута је потреба интензивније размјене билатералних посјета на свим нивоима, саопштено је из Предсједништва БиХ.

Чланови Предсједништва БиХ информисали су Петричека о актуелној политичкој ситуацији и активностима у БиХ.

Они су потврдили опредјељење за наставак реформског пута, како би се испунили сви услови за сљедећу етапу на европском путу земље, а посебно након објављеног Мишљења Европске комисије о кандидатском статусу БиХ.

Чланови Предсједништва БиХ захвалили су Петричеку за посјету и изразили захвалност Чешкој на континуираној подршци БиХ.

Министар иностраних послова Чешке потврдио је даљу подршку своје земље, која од 1. јула преузима предсједавање Вишеградском групом, процесу евроатлантских интеграција БиХ, те у испуњавању услова из Мишљења Европске комисије о кандидатском статусу БиХ.