latinica  ћирилица
11/06/2019 |  22:46 ⇒ 12/06/2019 | 09:39 | Аутор: РТРС

Брутални Нијемци, четворка Француза, побједа Исланда

Фаворити су били на нивоу у утакмицама квалификација од уторка увече. Њемачка је забиљежила убједљиву побједу 8:0 против Естоније, а до три бода су дошли и Французи, Белгијанци, Мађари, Сјеверна Ирска, Русија, Албанија и Исланд у једном од дербија против Турске.

Нијемци су у Мајнцу потврдили добру форму у квалификацијама. Двоструки стријелци били су Марко Ројс и Серж Гнабри, док су мрежу Естонаца по једном затресли Горецка, Гиндоан из пенала, Тимо Вернер и Лирој Сане. У оквиру Групе Ц Сјеверна Ирска је голом Мекнера у финишу меча, тачније у 86. минуту однела бодове из Белорусије и остала на челу групе са 12 бодова, три више од Њемачке уз утакмицу више, док је трећа Холандија са три, али уз двије утакмице мање од Сјеверне Ирске. Белорусија и Естонија немају још бодове.

Актуелни свјетски шампион Француска је головима Килијана Ембапеа, Бен Једера, Тована и Зуме славио у Андори 4:0 и тако се дјелимично опоравио од пораза у Турској пре неколико дана. Турци су у дербију Групе Х поражени у гостима од Исланда 2:1 а јунак меча био је двоструки стријелац Рагнар Сигурдсон, док је једини гол за Турску постигао Токоз. У трећем мечу групе Албанија је код куће савладала Молдавију 2:0 и са шест бодова заостаје само три бода за водећим тријом Француска, Турска, Исланд, који имају по девет бодова.

Шкотска се јуначки бранила, али није могла да одоли Белгијанцима, који су головима Ромелуа Лукаку у надокнади првог полувремена и у 57. минуту и Кевина де Брујнеа у надокнади времена, дошла до нове побједе и има максималних 12 бодова. Верни пратилац је Русија, која је после минималног тријумфа код куће против Кипра голом Јонова дошла до девет бодова. Слиједе Казахстан и Шкотска са по шест бодова, Кипар има три и Сан Марино без бодова.

У Групи Е у којој се такмичи Хрватска, Мађарска је избила на прво мјесто пошто је савладала Велс голом Паткаија у 81. минуту. Мађари имају девет бодова, три више од Словачке и Хрватске, али и утакмицу више. Велс је четврти са три бода.

Фудбалска репрезентација Италије после преокрета побиједила је селекцију БиХ 2:1 у четвртом колу групе Ј квалификација за пласман на Европско првенство 2020. године.

Азури су уписали и четврти тријумфа и са максималним учинком убједљиво су први у групи, док је тим Роберта Просинечког и поред одличне игре у већем дијелу утакмице у Торину остао на само четири бода.

У преостала два меча групе Ј Финсја је у гостима била боља од Лихтенштајна 2:0 и са 9 бодова друга је на табели, док је Грчка још једном разочарала и пред својим навијачима поражена је од Јерменије 3:2.

Извор: Спорт Клуб