latinica  ћирилица
12/06/2019 |  09:21 | Аутор: Вечерње новости

ФСС пред одлуком: Тумбаковић селектор

Према посљедњим информацијама са Теразија 35, искусни стручњак и доскорашњи селектор Црне Горе преузеће ових дана кормило "орлова" од Младена Крстајића.
Љубиша Тумбаковић (фото: reprezentacija.me) -
Љубиша Тумбаковић (фото: reprezentacija.me)

Љубиша Тумбаковић (66) биће нови селектор Србије. Према посљедњим информацијама, доскорашњи селектор Црне Горе преузеће ових дана кормило "орлова" од Младена Крстајића који ће добити отказ на Извршном одбору ФСС.

Тумбаковић је у каријери тренирао девет клубова, највише успјеха је имао са Партизаном (шест титула и три купа), а прије неколико дана је добио отказ на мјесту селектора Црне Горе јер није желио да води ту репрезентацију против селекције тзв. државе Косово на мечу квалификација за ЕП у Подгорици. Исто су учинили и играчи Филип Стојковић и Мирко Иванић.

Тумбаковић је иначе и добитник "златне лопте" Фудбалског савеза Србије из 2006. године, а послије пропалих преговора са  кућом фудбала прије двије године када је раскинута сарадња са Славољубом Муслином, сада је очигледно пронађен заједнички језик са искусним тренером. Огромна непријатност коју су доживјели сви у репрезентацији , али и навијачи послије "петарде" у Украјини, натјерала је људе у ФСС на брзу реакцију, па је избор пао на Тумбаковића који ће тако дебитовати на клупи "орлова" у септембру, на најтежем испиту у квалификационој групи, против Португала у Београду.