latinica  ћирилица
12/06/2019 |  09:36 ⇒ 09:38 | Аутор: СРНА

Гламочак: Датум избора није помјерен, очекујем једног кандидата

Потпредсједник СДС-а Недељко Гламочак изјавио је данас за Срну да би унутарстраначки избори требало да буду завршени до краја јуна и да очекује договор предложених кандидата за предсједника странке како би на Изборној скупштини СДС-а био предложен само један.
Недељко Гламочак (Фото: b1info.ba) -
Недељко Гламочак (Фото: b1info.ba)

Коментаришући наводе у медијима да је сједница Скупштине СДС-а, на којој ће бити биран предсједник странке, пролонгирана са половине овог мјесеца за 30. јуни, Гламочак је рекао да никада нису ни утврђени прецизни датуми.

- Датум Скупштине није још ни утврђен, па самим тиме ни помјерен. Рок није ни био дефинисан, већ је само планирано да у јуну буде одржана Скупштина СДС-а. Она би требало да буде одржана у току овог мјесеца", рекао је Гламочак.

Он је истакао да ће све кандидатуре за предсједника СДС-а пристигле из градских и општинских одбора бити размотрене.

- Кандидати међусобно комуницирају. Очекујем и прижељкујем да ће на крају у органима странке и међу кандидатима доћи до договора и да ће бити један кандидат за предсједника - нагласио је Гламочак.

За предсједника СДС-а из базе су за сада предложени актуелни лидер Вукота Говедарица, предсједник Главног одбора Милан Миличевић, потпредсједник странке Мићо Мићић и високи страначки функционер Мирко Шаровић.