latinica  ћирилица
12/06/2019 |  15:16 ⇒ 17:14 | Аутор: СРНА

Радмановић: Хитну сједницу траже они који су све блокирали

Замјеник предсједавајућег Представничког дома Парламентарне скупштине БиХ из СНСД-а Небојша Радмановић рекао је данас Срни да је неприхватљива иницијатива групе посланика за одржавање хитне сједнице овог Дома јер су управо ти посланици спријечили да почне функционисати парламент и да буде изабран Савјет министара.
Небојша Радмановић - Фото: РТРС
Небојша РадмановићФото: РТРС

- Та група посланика у Представничком дому спријечила је именовање комисије за избор Савјета министара, а сада је покренула иницијативу за одржавање хитне сједнице парламента о неспорно важним питањима. Међутим, у таквој врсти сједнице посланици СНСД-а неће учествовати јер је то покушај да они које грађани нису изабрали управљају процесима - нагласио је Радмановић.

Он је рекао да не зна да ли ће тражена сједница бити одржана.

- Та иницијатива је против воље грађана јер они који су спријечили да ради Парламентарна скупштина и да буде изабран Савјет министара сада покушавају да диктирају темпо у парламенту. Подносиоци иницијативе су посланици који и не мисле да буду власт, него само да опструишу процесе - рекао је Радмановић.

Посланици из СДС-а, ПДП-а, СДП-а БиХ, А СДА, СББ-а, НС-а, ПДА, НБ-а у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ упутили су захтјев предсједавајућој овог дома Борјани Кришто од које траже да сазове хитну сједницу.

За ту сједницу предложили су двије тачке дневног реда – разматрање ситуације у правосудним институцијама БиХ са акцентом на обавезе из препорука Европске комисије и информације Савјета министара о контроли и управљању приливом масовног броја миграната и избјеглица у БиХ са освртом на безбједносну и хуманитарну ситуацију на подручју Унско-санског кантона.

Пословником Представничког дома Парламентарне скупштине БиХ предвиђено је да је рок за сазивање сједнице три дана, а у случају када је затражена хитна сједница и када то теме захтијевају предсједавајући може да је сазове без претходног засједања Колегијума у којем су и његова два замјеника.

Повезане вијести:

У петак хитна сједница Представничког дома ПС БиХ