latinica  ћирилица
12/06/2019 |  17:23 | Аутор: СРНА

"Скупштина општине Источни Стари Град једногласно усвојила одлуку о изградњи пута"

Скупштина општине Источни Стари Град усвојила је једногласно одлуку о изградњи противпожарног пута који води према врху брда Глог, изјавио је Срни начелник ове општине Бојо Гашановић.
Бојо Гашановић - Фото: РТРС
Бојо ГашановићФото: РТРС

Реагујући на тврдње одборника СНСД-а у Скупштини општине Источни Стари Град Љубе Тадића да је ријеч о бесправној градњи пута, а све ради продаје земљишта Арапима, Гашановић је рекао да је Тадић био један од 13 одборника који су изгласали одлуку о градњи, додајући да је издата и грађевинска дозвола за градњу пута.

- Тај пут има локацијске услове, урађен је и пројекат, као и ревизија пројекта, а уз све то има и грађевинску дозволу, односно посједује све дозволе које се морају имати да би се кренуло у градњу - навео је Гашановић.

Он је појаснио да је на сједници Скупштине општине донесена одлука да се граде противпожарни путеви, да је завршен годишњи план заштите од пожара и спашавања, те да је на подручју ове општине изграђен ватрогасни дом, који би ових дана требало да буде усељен и у коме ће радити пет ватрогасаца.

Према његовим ријечима, овај пут је унесен у програм изградње путева на подручју Источног Старог Града.

Када је ријеч о наводној продаји земљишта Арапима, Гашановић је упитао како је то могуће извести, а да претходно такву одлуку не усвоје одборници Скупштине општине.