latinica  ћирилица
12/06/2019 |  18:39 ⇒ 19:40 | Аутор: РТРС

Полиција спријечила пијане возаче да дјецу возе на излет

Саобраћајна незгода свакако је избјегнута, пред полазак основаца из Бијељине на излет у Србију. Редовном полицијском контролом, код два возача откривено је да су под дејством алкохола, а један од аутобуса није прошао технички преглед.
Бијељина - Фото: РТРС
БијељинаФото: РТРС

Возачи су замијењени. Стигао је нови аутобус, па су ученици основних школа Вук Караџић и Јован Дучић, ипак безбједно отпутовали.

Становници Бијељине огорчени су када је утврђено да су возачи који је требало да возе основце на излет, били у алкохолисаном стању. 

Директор једне од школа објашњава да су уредно пријавили полицији полазак аутобуса, и да су одмах реаговали, када је код возача утврђено присуство алкохола. 

- Овде је приликом тестирања једног возача утврђено да је имао 0,35 промила алкохола у крви док је код другог утврђено да има 0,74 - навела је портпаролка ПУ Бијељина  Александра Марић.

- Полицијски службеник ме је обавијестио да има присуство алкохола код возача и ми смо тражили да се возач тај удаљи и да дође други возач. Убрзо је дошао други возач - додао је директор Основне школе "Вук Караџић" Бијељина Предраг Рачановић.

Изненађени и у Туристичкој организацији.

- Ја радим овај посао 22 године. Једном ми се десило прије 15 година да је један возач имао алкохола у крви и заиста послеиј тога ово да два возача исти дан имају, био је заиста шок - нагласио је директорица Туристичке агенције Маја Антић.

Шок је био и након што је утврђено да један аутобус није прошао технички преглед, па су морали да га замијене. 
Након свега, дјеца су ипак безбједно отпутовала, а алкохолисани возачи одмах добили отказ.