latinica  ћирилица
12/06/2019 |  21:02 | Аутор: СРНА

Вучић: Најбољи и најближи односи са Путином

Предсједник Србије Александар Вучић изразио је вечерас искрено задовољство због чињенице да са предсједником Русије Владимиром Путином развија најбоље и најближе односе.
Александар Вучић  (Фото:Tanjug) -
Александар Вучић (Фото:Tanjug)

Вучић је, на пријему у руској Амбасади у Београду поводом Дана Русије, изразио наду да ће ускоро, када се заједнички заврши велика српска светиња Храм Светог Саве, поново бити у прилици да угости Путина, за кога је нагласио да је велики пријатељ Србије.

- Желим вам срећан празник, велики дан за Русију, а сваки велики дан за Русију важан је и велики дан и за Србију - истакао је Вучић уз ријечи "живјело српско-руско пријатељство".

Домаћин пријема био је амбасадор Русије у Србији Александар Чепурин који завршава седмогодишњи боравак у Београду, преносе београдски медији.

Вучић је захвалио Чепурину за допринос да односи двије земље буду отворени и искрени.

- Наши односи су данас потпуно другачији, ми данас имамо чисте, најчистије односе, али не само то, ми данас имамо односе међусобног поштовања, разумевања, рекао бих, искрене и отворене - додао је Вучић.

Предсједник Србије је захвалио Чепурину и што је, како рекао, увијек био чврсто на земљи и увијек добро разумио колико је тешка позиција Србије.

- Увијек сте добро разумели да нисмо велики као Русија и да морамо да водимо реалну и озбиљну политику. Хвала Вам на томе јер то је била највећа подршка Србији и српском народу - истакао је Вучић.

Пријему су присуствовали и Његова светост патријарх српски Иринеј, предсједник Владе Србије Ана Брнабић, предсједник Скупштине Маја Гојковић, министри Александар Вулин, Александар Антић, Ненад Поповић, директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић, градоначелник Београда Зоран Радојичић, као и представници дипломатског кора, јавног и културног живота Србије