latinica  ћирилица
13/06/2019 |  07:51 | Аутор: СРНА

Без проблема у саобраћају

У Републици Српској и Федерацији БиХ саобраћај се одвија без проблема, а на граничним прелазима нема дужих чекања, саопштено је из Ауто-мото савеза Српске.
Приједор - саобраћај - Фото: РТРС
Приједор - саобраћајФото: РТРС

Због санације клизишта, на ауто-путу Градишка-Бањалука, измијењен је режим одвијања саобраћаја, па је неопходна опрезнија вожња и поштивање саобраћајне сигнализације.

У току је постављање камера за контролу брзине на ауто-путу Градишка-Бањалука, локалитет Маховљанске петље, због чега је измијењен режим одвијања саобраћаја.

На истом ауто-путу, због изградње наплатне станице "Чатрња", измијењен је режим одвијања саобраћаја.

У току је изградња и спровођење привременог система наплате путарине на ауто-путу "9. јануар", Бањалука-Добој, на петљи Маховљани, због чега је на овом локалитету измијењен режим одвијања саобраћаја.

Због деминирања терена на деминерском радилишту "Клакари Доњи осам, 13 и 14", општина Брод долази до привремених обустава саобраћаја на дионици магистралног пута Брод-Оџак радним данима од 8.00 до 15.00 часова, у интервалима 30 минута обуставе и 10 минута пропуштања саобраћаја.

Режим одвијања саобраћаја, због радова, измијењен је на дионици магистралног пута Бањалука /Ребровац/-Челинац и на дионици Челинац-Котор Варош. Саобраћај се одвија наизмјенично једном траком.

Због оштећења надвожњака код НИС петрол пумпе у Трну, саобраћај се преко надвожњака одвија једном траком, док теретна возила не саобраћају.

Саобраћај се на дионици магистралног пута Крупац-Богатићи, на подручју општина Источна Илиџа и Трново, одвија наизмјенично, једном траком, због изградње мале хидроелектране Крупац на ријеци Жељезници.

На дионици магистралног пута Брод на Дрини-Шћепан Поље забрањен је саобраћај за сва возила чија укупна маса прелази 16 тона.

Због активираних клизишта, једном траком, наизмјеничним пропуштањем возила, саобраћај се одвија на регионалним путевима Карановац-Кнежево, у мјесту Љубачево, Укрина-Горња Вијака и Лопаре /Мачковац/-Челић.

Саобраћај је, због покретања клизишта, потпуно обустављен на локалном путу Сводна-Брезици, општина Нови Град.

На локалном путу Горња и Доња Пискавица, у мјесту Стрике, саобраћај се, због активираног клизишта, одвија једном траком, наизмјенично.

У Бањалуци ће до 2. септембра сваке суботе од 18.00 часова до понедјељка до 5.30 часова Улица краља Петра Првог Карађорђевића, на дијелу од хотела "Босна" до Улице Марије Бурсаћ, бити затворена за четвороточкаше и претворена у пјешачку зону.

Због изградње Источног транзита, обустављен је саобраћај у Крфској улици, на дијелу од Улице цара Лазара до Улице патријарха Арсенија Чарнојевића.

Због радова на мосту преко ријеке Пливе у Јајцу, на магистралном путу М-5, данас од 8.00 часова потпуно се обуставља саобраћај. За возила до седам тона алтернативни правац је Језеро-Јајце, а за возила преко седам тона Црна Ријека-Мркоњић Град.

На магистралном путу Бугојно-Купрес, у тунелу Купрешка врата, данас ће, због радова на редовном одржавању расвјете у тунелу, возила од 9.00 до 17.00 часова саобраћати наизмјенично, једном траком.

Због радова у тунелу Врандук два, на магистралном путу Зеница-Немила, саобраћа се једном траком наизмјенично. Током дана, због појачане фреквенције возила на овој дионици, формирају се дуже колоне у оба смјера.

Саобраћај је забрањен за теретна возила и аутобусе на граничном прелазу Брчко-Гуња, због безбједносних разлога.

Из Ауто-мото савеза Српске савјетују возачима да због високе дневне температуре на дужи пут крећу у раним јутарњим или касним поподневним часовима.