latinica  ћирилица
13/06/2019 |  09:37 ⇒ 12:24 | Аутор: РТРС

У току транспорт Ђукановића ка КПЗ Туњице (ФОТО)

Бенеди Ђукановић на путу је ка КПЗ Туњице, јер му је раније одређен притвор, потврдила је за РТРС начелница Одјељења за односе са јавношћу МУП-а Српске Мирна Миљановић.

Бенеди Ђукановић, осумњичен за убиство Славише Крунића, предао се синоћ сарајевској полицији предат је под наздор МУП-а Републике Српске.

Директор Полиције Републике Српске Дарко Ћулум изјавио је данас у Бањалуци да ће тужилац саслушати Ђукановића, чим буде довезен у бањалучки Казнено-поправни завод Туњице.

Миљановићева је рекла да се Ђукановић синоћ предао полицији Кантона Сарајево, након чега су о томе обавијештени припадници Полицијске управе Источно Сарајево, који су га идентификовали. 

Ђукановић је био у бјекству од 22. априла када су у Гламочанима, код Лакташа, убијени Славиша Крунић и Жарко Павловић.

У пуцњави је убијен нападач Жељко Ковачевић. Други осумњичени Емилио Балдо раније је ухапшен.

Привођење Бенедија Ђукановића (Фото: H.M./Kliks.ba)

У оквиру истраге до сада је ухапшен и радник Фирме "Сектор секјурити" Родољуб Гајић из Бањалуке, који је обезбјеђивао супругу и дјецу убијеног Крунића, а за којег се сумња да је одавао информације осумњиченима Бенедију Ђукановићу и Емилију Балди.

Ђукановић, је прије десет година у Србији осуђен као непосредни извршилац једног нарученог убиства.

Директор Полиције Републике Српске Дарко Ћулум рекао је јуче да је, у сарадњи са тужилаштвом, у току интензивна истрага о убиству Славише Крунића.

- Сигурно ће бити још лица приведених на криминалистичку обраду - истакао је јуче је Ћулум.