latinica  ћирилица
13/06/2019 |  14:10 ⇒ 17:19 | Аутор: СРНА

Вијетнамци заинтересовани за сарадњу са Техничким ремонтом Братунац

Привредна делегација из Вијетнама, предвођена предсједником корпорације "Sapa tale grup" Маи Ву Мином, посјетила је данас Технички ремонт Братунац, те се упознала о пословању, развојним плановима и достигнућима ове фирме, као и могућностима остваривања међусобне сарадње и инвестирања.
Технички ремонт у Братунцу - Фото: РТРС
Технички ремонт у БратунцуФото: РТРС

- Имате квалитетне намјенске производе и наша представништва у Њемачкој и Вијетнаму представљаће вашу компанију и њене производе у цијелом свијету - рекао је Ву Мин новинарима у Братунцу након састанка са руководством ТРБ-а и обиласка производних погона.

Он је додао да су импресионирани презентацијом и добродошлицом у овом братуначком колективу.

- Предстоји нам да анализирамо утиске и размотримо могућности инвестирања те обезбиједимо фондове за инвестиције и да позовемо српског члана Предсједништва БиХ Милорада Додика и генералног директора ТРБ-а Славенка Ристића да посјете Вијетнам и да конкретизујемо будућу сарадњу - рекао је Ву Мин.

Извршни директор ТРБ-а Марко Мркајић рекао је да су делегацију из Вијетнама упознали о својим производним програмима, плановима и могућностима, те да су разговарали о могућностима сарадње.

- Ова вијетнамска компанија је позната у свијету по инвестирању у разне области и током петодневног боравка у Републици Српској упознати су о потребама и могућностима инвестирања у разне привредне гране. Договорено је да се конкретизују резултати њихове посјете и да преузму инвестирање у одређене области, међу којима у неке програме у ТРБ-у - истакао је Мркајић.

Привредна делегација из Вијетнама претходно је посјетила Бањалуку и Бијељину.