latinica  ћирилица
13/06/2019 |  15:48 ⇒ 20:10 | Аутор: РТРС

Вијетнамци заинтересовани за Вампира и Деспота

Привредна делегација Вијетнама у вишедневној је посјети Републици Српској. Данас су обишли Технички ремонт Братунац гдје је договорена пословна сарадња у области намјенске индустрије.

Производња пиштоља "Вампир", вишенамјенског возила Деспот, као пројекат под називом "Дрина" у центру пажње је делегације из Вијетнама.

- Наша компанија ће представљати вашу фирму не само у Азији него и у свијету. Од овог тренутка почињемо се озбиљно бавити сакупљањем фондова за инвестирање - истакао је  Мау Ву Мин, предсједник корпорације "Сапа тале груп".

Ова вијетнамско- њемачка компанија инвестираће и у Републику Српску, а сарадња двије компаније огледа се и у заједничком улагању у нове производе .

- Данас смо презентовали нашу линију. Важно је рећи да је договорено да се инвестира и у друге производне гране што ће бити значајно за читаву Републику Српску - истакао је Марко Мркајић, извршни директор Техничког ремонта Братунац.

"Сапа Тале Гроуп" једна је од водећих инвестиционо развојних корпорација у свијету која улаже у област финансија, банкарства, развоја високих технологија, инфраструктуре, енергетике, транспорта,у гоститељства и туризма. Улагања, како је истакнуто, премашују милијарду долара.