latinica  ћирилица
13/06/2019 |  18:44 ⇒ 19:14 | Аутор: Index.hr

Изгорио школски аутобус на ауто-путу код Ријеке, нема повријеђених (ФОТО/ВИДЕО)

Данас око 12.30 запалио се аутобус пун дјеце на аутопуту код Гробника у смјеру према Ријеци. У пожару срећом нико није повријеђен.
Изгорио аутобус (Фото:torpedo.media) -
Изгорио аутобус (Фото:torpedo.media)

Како сазнаје портал Индекс, аутобусом су на турнир у Лабину путовали млади фудбалери ФК Змај из Макарске. Ради се о дјечацима узраста од 10, 11 година. У аутобусу је било њих 30-ак, два тренера и возач.

- Прво смо чули прасак. Јак прасак. Као да је нешто експлодирало. Сви смо се погледали. Након тога је почело нешто смрдити и димити се. Возач је нагло закочио и почео се дерати да сви хитно трчимо напоље... Викао је - бјежите, скачите, оставите све што имате, само што прије изађите - испричао је један од учесника несреће.

Дјеца су у аутобусу оставила све што су имала са собом и, сва срећа, на вријеме напустила аутобус. Само 15-ак секунди након што су изашли и удаљили, већ је цијели аутобус био у пламену.

Запалио се школски аутобус на аутопуту код Ријеке (Фото: Читатељ Indexa)

Према информацијама, дјечаци су заједно с тренерима након тога отпјешачили до првог одморишта, удаљеног око километар од мјеста догађаја.

Из полиције су раније рекли како се аутобус запалио у кретању.

- У 12:25 полиција запримила дојаву да се путнички аутобус код наплатне станице Ријека запалио у кретању. Нема повријеђених, путници су успјели изаћи. Увиђај је у току и више информација биће познато након његовог завршетка - рекли су из приморско-горанске полиције.

Изгорио аутобус (Фото:Nel Pavletić/Pixsell)