latinica  ћирилица
13/06/2019 |  20:27 | Аутор: ТАНЈУГ

Ненад Јездић добитник награде "Милош Жутић"

Глумац Ненад Јездић добитник је награде "Милош Жутић", за најбоље глумачко остварење у позоришној сезони 2017/18 за улогу Јожефа Кантора у представи Краљ Бетајнове, одлучио је Жири Удружења драмских умјетника Србије.
Ненад Јездић (Фото: pulsonline.rs) -
Ненад Јездић (Фото: pulsonline.rs)

Представу Краљ Бетајнове Ивана Цанкара, режирао је Милан Нешковић у продукцији Југословенског драмског позоришта. Жири је награду додијелио Јездићу одлучујући између 17 предложених глумачких остварења.

Жири у саставу Драгана Ђукић, Бранислав Зеремски, Наташа Марковић, Ирфан Менсур и Небојша Миловановић (предсједник Жирија) одлуку је донио већином гласова.

Награда "Милош Жутић" установљена је 1994. године. Састоји се од плакете са ликом Милоша Жутића, рад академског вајара Звонка Новаковића, од уникатне дипломе на пергаменту, чији је аутор академски сликар и сценограф Герослав Зарић и од новчаног износа. Додјелу Награде "Милош Жутић" помаžжу Министарство културе и информисања Републике Србије и Секретаријат за културу града Београда.

Датум свечаног уручења Награде "Милош Жутић" глумцу Ненаду Јездићу биће накнадно утврђен, саоштено је из Удружења драмских умјетника.