latinica  ћирилица
14/06/2019 |  08:22 ⇒ 08:23 | Аутор: РТС

Марјановић: Желимо да учинимо нацију поносном (ВИДЕО)

Српски центар Бобан Марјановић у инервјуу за Фибу пред почетак Свјетског првенства у Кини изјавио је да "орлови" желе да учине "кошаркашку нацију поносном и још једном покажу зашто су међу најбољим селекцијама свијета".
Бобан Марјановић - Фото: Screenshot/YouTube
Бобан МарјановићФото: Screenshot/YouTube

Марјановић се нада да ће се наћи у 12 изабраних репрезентативаца који ће представљати Србију у Кини.

 - Волио бих да се такмичим овог љета и представљам своју земљу. Осејћам се поносно и добро када носим дрес репрезентације. Можемо да направимо веома добар тим, борићу се да будем на списку за Свјетско првенство. Биће то велика борба, Србија има много добрих играча, који заслужују да се нађу међу 12 одабраних - изјавио је српски центар.

Мишљење је да селектор Ђорђевић на располагању има талента и искуства више него икад. Ђорђевић је мандат као репрезентативни тренер започео на Свјетском првенству 2014. године, када је водио "орлове" до сребрне медаље у Шпанији. Србија је потом успјела да се домогне звања вицешампиона Европе, као и на Олимпијским играма.

- Желимо да се пласирамо у полуфинале и боримо за шансу за злато. На Свјетско првенство одлазимо са доста амбиција и са циљем да поново покажемо да смо једна од најбољих репрезентација на свијету. Надам се да ће сви бити здрави, јер смо доста узбуђени због прилике која је пред нама - додао је Боби.

- Србија је земља кошарке и хоћемо да поново учинимо наш народ поносним. Првенство ће бити веома неизвјесно, али мислим да можемо далеко у њему да догурамо, узевши у обзир таленат и искуство које посједујемо - истакао је популарни Боби.

Србија је имала потешкоће у квалификацијама за СП, пошто је пласман изборила у посљедњем мечу, против Израела.

У првој рунди у Кини, Србија се састаје са Италијом, Анголом и Филипинима у оквиру Групе Д.

Уколико избори једно од прва два мјеста, напредује у другу рунду и Групу Ј, гдје се састаје са двије екипе из групе гдје су Шпанија, Порто Рико, Тунис и Иран.

- Одлична је група, биће доста интересантно борити се против селекција о којима не знамо много што шта. Италију познајемо и знамо да су јака селекција, али не знамо много о Анголи и Филипинима. Мораћемо да играмо са њима на исти начин као и са Италијом, са истим интензитетом и жељом за побједом - рекао је Бобан и додао:

- Да бисте догурали далеко на турниру какво је Свјетско првенство, морате да се такмичите и играте добро, а не да бринете против кога играте. Није битно који тим вам се испречи на путу, да ли је то нека најбоља екипа или не. Морате поштовати сваког противника, али играти да побиједите. Играње проив најбољих екипа свијета је добра ствар и ми их се не плашимо. Поштујемо их, али знамо наше амбиције и таленат - изјавио је центар Филаделфије.

- Морамо бити пажљиви и не дозволити да нас неко изненади. У оваквом такмичењу је могућ велики број изненађења, а ми не желимо да будемо једно. Непријатно изненађење, наравно - нашалио се за крај Марјановић.