latinica  ћирилица
14/06/2019 |  08:52 | Аутор: СРНА

Будва: Почиње Самит министара финансија

У Будви ће данас, у организацији београдског недјељника НИН, почети Самит министара финансија, гувернера и директора пореских управа земаља региона, о финансијској и монетарној стабилности региона у условима успореног привредног раста у еврозони.

Самит, који ће трајати два дана, почеће поздравним говором гувернера Централне банке Црне Горе Радоја Жугића и предсједника Савеза економиста Србије Александра Влаховића, након чега ће услиједити панел гувернера о теми "Монетарна политика и стабилност банкарских система у условима ниске инфлације и каматних стопа".

Истог дана биће одржан и панел о теми "Изградња повјерења кроз иновације и сигурност.

Шта је ново у дигиталним плаћањима?", најављено је из Централне банке Црне Горе.

Сутра ће бити одржан панел министара финансија о стабилности јавних финансија и привредном расту, на којем ће, између осталих, говорити црногорски министар финансија Дарко Радуновић.

У наставку другог дана Самита биће одржан панел директора пореских управа о реформи пореске управе и борби против сиве економије на којем ће учествовати директор Пореске управе Црне Горе Миомир Мугоша, као и његове колеге из региона. 

- Самит представља највећи годишњи регионални финансијски и монетарни скуп чији је циљ развој дијалога и унапређење сарадње свих финансијских институција региона - наводи се у саопштењу.

Покровитељи Самита, који ће бити одржан у хотелу "Сплендид", су Централна банка Црне Горе, црногорско Министарство финансија и Пореска управа Црне Горе.