latinica  ћирилица
14/06/2019 |  08:54 | Аутор: СРНА

Промовисана књига "Укоричене године" Ненада Симића

У Броду је промовисана књига "Укоричене године" аутора Ненада Симића, којом је обиљежио и 18 година новинарског рада.
Дервента - Ненад Симић - Фото: СРНА
Дервента - Ненад СимићФото: СРНА

Симић је на синоћној промоцији рекао да је књига подијељена у неколико цјелина: "Људи причају", "Из села и града", "Вјерски живот", "Из других крајева", "Необичне појаве", "Сјаћања и захвалности".

Он је навео да се дијелови садржаја књиге односе на људе и догађаје из Брода.

Предсједник Предсједништва бродске Борачке организације Зоран Видић рекао је да је Симић дугогодишњи сарадник ове организације, те изразио захвалност што је Брод добио значајно мјесто у књизи.

- За њега можемо рећи да је патриота, у правом смислу ријечи, јер је изабрао да својим писањем, забиљешкама и пјесмама за нас и нове генерације отргне од заборава прошлост - рекао је Видић.

Рецензент протојереј-ставрофор Жељко Теофиловић рекао је да "Укоричене године" треба прочитати, имати и чувати и да генерацијама које тек долазе њени текстови буду сјећање на прошлост.

- Та спона, ове двије временске димензије, учиниће да и у будућности ови исписани редови за читаоце буду актуелни и представљају ново сазнање о људима и догађајима - рекао је Теофиловић.

Предсједник Светосавске омладинске заједнице у Броду ђакон Горан Марјановић истакао је да са аутором књиге имају веома добру сарадњу, који је увијек и међу првима објављивао новинарске текстове о раду организације.

На промоцији, коју су организовали Борачка организација и Светосавска омладинска заједница општине Брод, представили су се и пјесници Милорад Ђурђевић из Дервенте и Бранко Јовичић из Брода.

Књига је објављена у издању Српског књижевног клуба "Вихор", чији је Симић предсједник, и Књижевне заједнице "Васо Пелагић" из Бањалуке.