latinica  ћирилица
14/06/2019 |  17:15 | Аутор: СРНА

Шеранић: Ускоро градња новог регионалног трансфузијског центра

Министар здравља и социјалне заштите Републике Српске Ален Шеранић најавио је данас у Источном Сарајеву да ће у склопу Болнице "Србија" бити изграђен регионални трансфузијски центар.
Ален Шеранић - Фото: СРНА
Ален ШеранићФото: СРНА

Шеранић је нагласио да су средства за овај центар обезбијеђена уз подршку српског члана Предсједништва БиХ Милорада Додика и донацију Србије.

- Из тих средстава у потпуности ћемо обезбиједити нове и адекватне просторије за потребе добровољних давалаца са простора Сарајевско-романијске регије - рекао је Шеранић након састанка са директорима Болнице "Србија" Небојшом Шешлијом и Завода за трансфузијску медицину Републике Српске Горданом Гузијан.

Шеранић је рекао да је на данашњем састанку договорено да за потребе новог регионалног трансфузијског центра буде реконструисан објекат "Бањалука", који се налази непосредно испред улаза у Болницу "Србија".

Шешлија је изразио задовољство што ће бити ријешено питање смјештајних капацитета за трансфузију у Источном Сарајеву, нагласивши да се у наредном периоду може очекивати расписивање јавног позива за изградњу и реконстукцију тог објекта.

Гузијанова је истакла да проблем простора трансфузиологије у Источном Сарајеву постоји већ годинама, те да је веома срећна и задовољна што су коначно, заједничким снагама ресорног министарства и руководства Болнице "Србија" успјели наћи адекватно рјешење.

Начелник општине Источно Ново Сарајево Љубиша Ћосић нагласио је да ће изградњом регионалног центра за трансфузиологију бити ријешен проблем који су људи из Завода за трансфузијску медицину начелницима општина из састава града Источног Сарајева често кандидовали.