latinica  ћирилица
14/06/2019 |  17:58 ⇒ 18:33 | Аутор: Вечерње новости

Фатић: Ако Србија игра на Палама, ми ћемо у Новом Пазару против тзв. Косова

Вијест да ће одбојкашице Србије и Азербејџана 17. јула на Палама одиграти пријатељски меч, изазвала је жестоку реакцију предсједника Одбојкашког савеза БиХ, Алије Фатића.
Алија Фатић (Фото: Џенан Кријешторац/Радио Сарајево) -
Алија Фатић (Фото: Џенан Кријешторац/Радио Сарајево)

Наиме, Фатић је жестоко реаговао на најаву одигравања те пријатељске утакмице и поручио да ће, ако се то заиста деси, селекција БиХ тражити да игра у Новом Пазару против репрезнтације тзв. државе Косово или Турске.

- Нико није контактирао са нама, нити смо ми дали било какву сагласност. Ја сам предсједник Савеза за цијелу БиХ и тако се понашам. Имам одличну сарадњу с клубовима из Српске, али ово што сада стиже из Србије није добра ствар - изјавио је Фатић.

Он је додао да ОС БиХ неће дати сагласност, али и уколико се утакмица одигра, спремити одговор.

- Уколико се та утакмица одигра, ми ћемо заказати утакмицу у Новом Пазару против "Косова" или можда Турске. Да видимо како ће се тада осјећати Зоран Гајић и Одбојкашки савез Србије који нам се уопште није јавио - поручио је Фатић.

Одбојкашице Србије су и прошле године боравиле у Републици Српској и уочи Свјетског првентсва у бањалучком "Борику" одиграле утакмицу са Бугарском и тада ником ништа није сметало.

Подсјетимо, свјетске првакиње припремаће се од 4. до 18. јула на Палама за квалификациони турнир за Олимпијске игре у Токију 2020, који ће се одиграти од 2. до 4. августа у Пољској, а потом их очекује и Европско првенство.