latinica  ћирилица
14/06/2019 |  18:29 | Аутор: СРНА

Давидовић: Меморијал "Душко Ожеговић" значајан за промоцију спорта

Министар породице, омладине и спорта Републике Српске Соња Давидовић рекла је да је Меморијални фудбалски турнир "Душко Ожеговић" значајан за промоцију спорта и спортских вриједности, те изразила наду да ће послужити као примјер свим младим људима да у фудбалерима који ће се такмичити виде своје узоре и да почну да се баве спортом.
Соња Давидовић - Фото: РТРС
Соња ДавидовићФото: РТРС

Према њеним ријечима, то је изузетно значајан турнир који има традицију већ 14 година, додавши да о озбиљности и значају говори и чињеница да ће на меморијалу "Душко Ожеговић" у Бањалуци учествовати осам екипа младих фудбалера из Словеније, Србије, Хрватске и Републике Српске.

- Наш циљ је омасовљење спорта па је и са те стране Министарство породице, омладине и спорта Српске подржало организацију овако значајног догађаја. Надам се да ће ови млади људи понијети најљепше успомене из нашег града - рекла је Давидовићева, која је вечерас отворила ову спортску манифестацију.

Традиционални 14. Меморијални турнир "Душко Ожеговић" у организацији фудбалског клуба "Напријед" биће одигран на стадиону овог клуба у бањалучком насељу Обилићево.

Наступиће осам пионирских екипа подијељених у двије групе са по четири тима. Групу А чине "Осијек" /Хрватска/, "Крупа" /Република Српска/, "Борац" /Република Српска/ и "Крајина Бањалука" /Република Српска/, док ће у Б групи наступати "Олимпија" /Словенија/, "Мачва" /Србија/, "Козара" /Република Српска/ и домаћин "Напријед".

Турнир се игра у знак сјећања на некадашњег фудбалера и функционера бањалучког клуба "Напријед" Душка Ожеговића.