latinica  ћирилица
15/06/2019 |  08:11 ⇒ 12:11 | Аутор: СРНА

СНСД бира предсједника: Шести сабор у Лакташима

У Лакташима ће данас бити одржан Шести сабор Савеза независних социјалдемократа, најављено је из ове странке.
Пети сабор СНСД-а                                 (Фото: С.Салетовић) - Фото: dnevni avaz
Пети сабор СНСД-а (Фото: С.Салетовић)Фото: dnevni avaz

Портпарол СНСД-а Радован Ковачевић рекао је раније Срни да ће СНСД на Сабору поново потврдити своју снагу и стабилност, као предуслов за наставак борбе за снагу и стабилност Републике Српске.

- На Сабору ће учествовати више од 1.200 делегата, од којих ће одређен број бити из Федерације БиХ, што овај сабор чини убједљиво највећим скупом ове врсте у Републици Српској и БиХ - рекао је Ковачевић.

Он је додао да ће на Сабору бити изабран предсједник странке, нови сазив Главног одбора, као и Статутарна надзорна комисија.

- Касније, на првој сједници новог сазива Главног одбора биће изабрани потпредсједници СНСД-а, Предсједништво и генерални секретар странке - рекао је Ковачевић.

Он је најавио да би на Сабору требало да буде усвојено пет декларација, које се односе на економски развој, демографију и положај младих, статус Срба у ФБиХ, те на образовање и дигитализацију.

- На Сабору ћемо размотрити и све наше резултате, успјехе и побједе у претходне четири године, али и направити јасне планове за наредне четири године како да јачамо Српску и да учинимо све оно што је потребно да аутономија Српске буде што јача и стабилнија - нагласио је Ковачевић.

Сабор ће бити одржан у Спортској дворани у Лакташима са почетком у 12.00 часова.