latinica  ћирилица
15/06/2019 |  11:03 | Аутор: СРНА

Друга етапа бициклистичке "Трке кроз Србију" креће са Јахорине

Прва етапа бициклистичке "Трке кроз Србију" биће вожена 30. јула улицама Источног Сарајева, а дан касније ће друга етапа кренути са Јахорина ка Прибоју у Србији, потврдио је Срни директор Олимпијског центра "Јахорина" Дејан Љевнаић.
Јахорина - Фото: СРНА
ЈахоринаФото: СРНА

Он каже да ће на Јахорини два дана боравити око 600 такмичара из двадесетак земаља, који ће имати прилику да виде да је природа у Источном Сарајеву и Републици Српској прелијепа и да Српска има шта да понуди туристима.

Говорећи о значају овог догађаја за планину Јахорину, Љевнаић каже да је бициклизам у Европи у највећој експанзији, те да је овај спорт идеалан за промоцију планинских центара у љетном периоду.

- "Трка кроз Србију" је још један доказ да је Јахорина планина са огромним потенцијалом и за љетни туризам. Потрудићемо се да будемо добри домаћини свим учесницима и вјерујемо да ће се неки од њих сигурно вратити на нашу љепотицу - истакао је директор Олимпијског центра.

Трка, чији је овогодишњи слоган "Бициклизам и туризам", укупно ће имати четири етапе. Трећа се вози од Златибора до Мионице 1. августа, а четврта дан касније од Мионице преко Београда до Пожаревца.

Љевнаић је најавио да ће ускоро бити одржана конференција за новинаре на којој ће бити представљена бициклистичка "Трка кроз Србију".