latinica  ћирилица
16/06/2019 |  14:11 | Аутор: СРНА

Џудо турнир "Бањалука опен 2019" окупио 500 такмичара (ФОТО)

Градоначелник Бањалуке Игор Радојичић отворио је данас Међународни џудо турнир "Бањалука опен 2019" на којем учествује око 500 такмичара из Србије, Хрватске, Црне Горе, Македоније, Словеније, Аустрије, Холандије, Републике Српске и Федерације БиХ.
Џудо турнир у Бањалуци - Фото: СРНА
Џудо турнир у БањалуциФото: СРНА

Радојичић је на отварању Петог међународног џудо турнира у Спортског дворани "Борик" у Бањалуци изразио задовољство што на турниру учествује велики број најмлађих такмичара.

Он је напоменуо да је ријеч о традиционалној и успјешној манифестацији коју је подржао град, као што подржава и стотине других.

Радојичић је напоменуо да Бањалука подржава најбоље спортисте, те је поручио џудистима да својим резултатима могу да дођу до стипендије града.

Према његовим ријечима, за спортисте који остваре олимпијску норму од ове године биће реализован посебан програм подршке.

Радојичић је подсјетио да је Бањалука у протеклој школсој години у све основне школе први пут увела програм спорт, који треба да га приближи најмлађима.

Представници организатора турнира, Џудо клуб Звијезда из Бањалуке, захвалили су за подршку и предсједавајућем Предсједништва БиХ Милораду Додику, предсједнику Српске Жељки Цвијановић, граду Бањалука и градоначелнику Игору Радојичићу.